آشنایی با پورت های کارت خوان SD و microSD، پورت USB Type A و Type B، در این مقاله قصد داریم به بررسی پورت ها و درگاه های کامپیوتر و لپ تاپ بپردازیم. پورت هایی که بررسی خواهیم کرد عبارتند از پورت های کارت خوان SD و microSD، پورت USB Type A و Type B. با ما همراه باشید تا بیشتر با این پورت ها آشنا شوید.
کارتخوان microSD
نامهای دیگر: شیار کارت حافظهی microSD، اسلات کارت microSD، کارتخوان microSDHC، microSDXC
توضیح: این اسلات امکان دسترسی به محتوای مموری کارتهای کوچک microSD را فراهم میکند. microSD همان نوع کارتی است که اغلب در گوشیهای هوشمند بهعنوان حافظهی خارجی مورداستفاده قرار میگیرد. اگر لپتاپ یا تبلت شما حافظهی داخلی محدودی دارد ولی به شیار کارت microSD مجهز است، خریدن یک کارت microSD نهچندان گرانقیمت (حدود ۷۰ هزار تومان برای ۶۴ گیگابایت) میتواند کمک مفیدی برایتان باشد.
آداپتورهای مورد نیاز: اگر لپتاپ شما به شیار کارت حافظهی microSD مجهز نیست میتوانید با هزینهای زیر ۲۰ هزار تومان یک کارتخوان USB اکسترنال بخرید.
کارتخوان SD
نامهای دیگر: کارتخوان سهکاره، کارتخوان چهارکاره، کارتخوان پنجکاره، کارتخوان SDHC، شیار کارت SD
توضیح: با استفاده از این اسلات میتوانید به محتوای مموری کارتهایی دسترسی داشته باشید که اغلب در دوربینهای دیجیتال استفاده میشوند. اگر مکررا نیاز به انتقال تصاویر دوربین DSLR یا دوربین بدون آینه به لپتاپ یا کامپیوتر خود دارید حضور این کارتخوان میتواند کار شما را بسیار آسان کند.
آداپتورهای مورد نیاز: اگر لپتاپ یا سیستم دسکتاپ شما به کارتخوان SD داخلی مجهز نیست میتوانید با هزینهای زیر ۲۰ هزار تومان یک کارتخوان USB اکسترنال بخرید.
پورت USB Type-A
نامهای دیگر: USB معمولی
توضیح: اتصال USB یا همان Universal Serial Bus با اختلاف زیاد پرکاربردترین پورت مورد استفاده در لپتاپها و کامپیوترهای دسکتاپ است. معمولترین نوع پورت USB با نام USB Type-A شناخته میشود و شکل مستطیلی سادهای دارد. بسته به سختافزار سیستم این نوع پورت میتواند از استانداردهای USB-2.0 و USB-3.0 پشتیبانی کند. در ادامه بیشتر در مورد استاندازدها و سرعتهای USB توضیح خواهیم داد. تعداد بیشماری از لوازم جانبی را میتوانید از طریق پورت USB به سیستم خود متصل کنید؛ از کیبورد و ماوس گرفته تا انواع پرینتر، اسکنر یا آداپتورهای Ethernet. پورتهای USB معمولی استاندارد ویدیویی خاصی برای خود ندارند ولی میتوانید با استفاده از یک Universal Docking Station (داکی که برای یک مدل لپتاپ خاص تولید نشده و از طریق اتصال USB به اکثر لپتاپها متصل میشود) یا آداپتوری که از تکنولوژی DisplayLink پشتیبانی میکند به مانیتورها هم متصل شوید.
پورت USB Type-B
توضیح: این پورت USB مربعی شکل را روی هیچ کامپیوتری مشاهده نخواهید کرد ولی بسیاری از هابها، داکینگ استیشنها و پرینترها از آن بهعنوان پورت ورودی استفاده میکنند. برای اتصال اینگونه دستگاهها به کامپیوتر به یک کابل USB Type-A به Type-B نیاز خواهید داشت که معمولا همراه آن وسیلهی جانبی خواهد بود.
علاوه بر این پورت ها، پورت های دیگری نیز وجود دارد که در مقاله آشنایی با پورت های USB Type C و USB 2، ما به بررسی دو پورت دیگر پرداخته ایم. با ما همراه باشید.