آشنایی با پهپادهای اورژانس و حمل کالا، قبل از اینکه پهپاد را به پرواز درآوریم، به چه مواردی باید توجه کنیم، شاید پیشازاین اسم پهپادها را شنیده باشید، اما حالا بهجایی رسیدهایم که میتوانید آنها را بهراحتی بخرید. البته با کاهش قیمت، تنوع محصولات هم بسیار افزایش یافته است. برای هرگونه استفاده، پهپادی مناسب در بازار وجود دارد. اما استفاده از پهپاد بدون محدودیت نیست. در بسیاری از کشورها قوانین سفت و سختی برای محدود کردن پرواز با پهپاد وضع کردهاند. به همین دلیل پیش از پرواز باید از این قوانین محدودکننده مطلع باشید تا به دردسر نیفتید.
از پهپاد پینگپونگباز گرفته تا پهپاد تماماتوماتیک و ضد آب.۱۰ سال پیش، کسی فکرش را نمیکرد زندگی ما اینچنین به موبایلهای هوشمند گره بخورد؛ حالا همهی ما چنین موبایلهایی داریم. شاید اگر روزی روزگاری اپل تصمیم بگیرد iDrone بسازد، دسترسی به پهپاد هم به گستردگی موبایلهای هوشمند بشود.
پهپاد برای اورژانس
باوجود اینکه در چند سال اخیر استفاده از پهپادها عمدتا در مصارف نظامی بوده است، اما مدتی است که از این تجهیزات برای موقعیتهای اورژانسی هم استفاده میشود.
بهطور مثال در بعضی از ایستگاههای آتشنشانی، از پهپادها برای بررسی گستردگی آتش و حتی یافتن افراد گمشده در حوادث طبیعی استفاده میکنند. کارهایی که پیشازاین بسیار خطرناک و البته وقتگیر بودند. در جستوجوی افراد گمشده، بهخصوص در مناطق صعبالعبور و کوهها، پلیس هم در مناطق مختلف جهان به کرات از این پهپادها استفاده میکند.
اخیرا پهپادی ساختهشده که کارکرد آمبولانس، البته بهصورت محدود را دارد. این پهپاد که برای شوک برقی تولیدشده، بعد از دریافت گزارش میتواند در عرض چند دقیقه به فرد دچار سکته قلبی برسد تا یکی از اطرافیان با استفاده از این وسیله به آن نفر شوک برقی وارد کند. انتظار میرود از چنین پهپادهایی در آیندهای نزدیک برای ارسال سریع داروها استفاده شود. البته چنین طرحهای بلندپروازانهای هرروز بیشتر دیده میشوند و دیر یا زود شاهد عملکرد آنها بهصورت گسترده خواهیم بود.
حمل کالا با پهپاد
همانطور که پهپادها روزبهروز گستردهتر میشدند، شرکتهای آیندهنگر تصمیم گرفتند از این تکنولوژی برای حمل کالا استفاده کنند. در حال حاضر، بسیاری از کمپانیهای فروش تصمیم دارند بیشازپیش برای حمل کالاهای کوچکشان از چنین فناوری بهره ببرند. با چنین کاری نهتنها به محیطزیست آسیب کمتری میرسد، بلکه ازلحاظ هزینهها و زمان تحویل هم بسیار باصرفه خواهد بود. البته به دلیل ظرفیت باتریهای امروزی، مسافت حمل این کالاها آنچنان نمیتواند زیاد باشد، ولی شرکتها امیدوارند با پیشرفت پیدرپی درزمینهی فناوری، بتوانند مسافتهای بیشتری را برای حمل کالا از طریق پهپاد زیر پوشش خود قرار بدهند. هماکنون شرکت آمازون (Amazon) بر پهپادهای خود به نام PrimeAir کار میکند که بتوانند محصولات کوچکشان را در کمتر از ۳۰ دقیقه به دست خریدار برسانند. شرکت DHL هم از در حال کار بر فناوری مشابهی به نام parcelcopter در اروپا است.